Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Προτεινόμενες δράσεις στα πλαίσια μείωσης της πλαστικής σακούλας

Το ΚΠΕ Έδεσσας σε συνεργασία με τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Πέλλας  υλοποιεί τη δράση με τίτλο: «Πλαστική σακούλα? Όχι ευχαριστώ», με στόχο τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στον τόπο μας.
Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Πέλλας, συμμετέχει με άλλους φορείς στο συντονισμό και στην ενίσχυση της δράσης αυτής, θεωρώντας ότι η εκπαίδευση αποτελεί σημαντικό πυλώνα αλλαγής στάσεων και συμπεριφορών, σε μαθητές/τριες και μέσω αυτών και στις οικογένειές τους.
Στα πλαίσια της Δράσης αυτής προτείνουμε στις σχολικές μονάδες που επιθυμούν να εμπλακούν και να δραστηριοποιηθούν, ενδεικτικά στις παρακάτω δραστηριότητες:
ü  Ενημερώσεις σε εκπαιδευτικούς και γονείς σχετικά με τις επιπτώσεις της πλαστικής σακούλας στο περιβάλλον και στη ζωή μας. Οι ενημερώσεις μπορούν να γίνουν από την Υπεύθυνη σχολικών Δραστηριοτήτων, καθώς και από ειδικούς επιστήμονες και φορείς.
ü  Δημιουργία ομαδικής ή ατομικής αφίσας (ζωγραφική ή κολλάζ) με μηνύματα μείωσης της χρήσης της πλαστικής σακούλας. Οι αφίσες θα γίνουν με σκοπό να μοιραστούν από τα παιδιά σε σημεία όπου η χρήση της πλαστικής σακούλας είναι ευρύτερα διαδεδομένη.
ü  Κατασκευή από τα παιδιά πάνινης τσάντας από παλιά μπλουζάκια, διακοσμημένης με μηνύματα από τα ίδια τα παιδιά. Για τη δράση αυτή, θα προηγηθεί εργαστήρι για τους εκπαιδευτικούς.
ü  Φωτογράφηση χώρων στην περιοχή του σχολείου, όπου συναντούν μεγάλο όγκο απορριμμάτων και ειδικότερα πλαστικής σακούλας.


                 Οι προαναφερθείσες δημιουργίες των παιδιών θα παρουσιαστούν σε εκδηλώσεις των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και θα δημοσιοποιηθούν με αναρτήσεις στα blog του ΚΠΕ ΕΔΕΣΣΑΣ και των ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ.

                 Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μια ή περισσότερες από τις παραπάνω προτάσεις, παράλληλα με την έναρξη των εργασιών τους, να συμπληρώσουν το έγγραφο γνωστοποίησης συμμετοχής της μαθητικής ομάδας τους σε αυτές, (έχει σταλεί στα σχολεία),  μέχρι τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 και να το στείλουν μόνον ηλεκτρονικά στην Υπεύθυνη Σχολικών δραστηριοτήτων : kainotomesdraseispellas@gmail.com 

Οι τελικές ημερομηνίες παράδοσης των έργων μαθητών/τριών ορίζονται ανάλογα με τις εκδηλώσεις των Δήμων ως εξής:
·         για τις σχολικές μονάδες των Δήμων Έδεσσας, Γιαννιτσών, Αριδαίας τελική ημερομηνία παράδοσης: 10/5/2017

·         για τις σχολικές μονάδες Δήμου Σκύδρας, τελική ημερομηνία παράδοσης : 27/4/2017                                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου