Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «Επαγγελματική εξουθένωση και ψυχική ανθεκτικότητα του εκπαιδευτικού»

Τη Δευτέρα 27/03/2023, πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσαν οι Υπεύθυνες Αγωγής Υγείας των ΔΠΕ Πέλλας και Δυτ. Αττικής, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης "ΟΡΑΜΑ", με θέμα:  «Επαγγελματική εξουθένωση και ψυχική ανθεκτικότητα του εκπαιδευτικού»

Κεντρικός εισηγητής ήταν ο ψυχολόγος κ. Χρήστος Τραμποσίνης που η επιστημονική του κατάρτιση σε συνδυασμό με την πολύχρονη εμπειρία του σε θέματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, συνέβαλε στην εποικοδομητική αλληλεπίδραση με τους/τις συμμετέχοντες/ουσες εκπαιδευτικούς.

Με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι εκπαιδευτικοί που, με έμμεσο ή άμεσο τρόπο, εκδηλώνουν την ανησυχία τους και την αγωνία τους, όσον αφορά στην προσπάθεια που καταβάλλουν για να ανταποκριθούν στον δύσκολο ρόλο τους, η Ημερίδα είχε σαν στόχο την περιγραφή και ανάλυση του φαινομένου της επαγγελματικής εξουθένωσης του εκπαιδευτικού, την αναζήτηση των αιτιών του, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συστημικό επίπεδο, αλλά και τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισής του. Τελικό ζητούμενο, η ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας του εκπαιδευτικού απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στο σημερινό σχολείο.

Στο συννεφόλεξο που προέκυψε αποτυπώνεται σε μεγάλο βαθμό η απήχηση της επιμορφωτικής συνάντησης.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου