Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

«Όταν βαλσάμωσε η Άνοιξη» Θεατρική παράσταση

Η εταιρεία παραγωγής θεατρικών παραστάσεων «Theatre Reactor», υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης προτείνει στα δημοτικά σχολεία το έργο «Όταν βαλσάμωσε η Άνοιξη» των Κυριακή Πακιρτζίδου και Μαρία Φυντανή σε σκηνοθεσία Ιορδάνη Αϊβάζογλου. Η εταιρεία μεταφέρεται η ίδια στα σχολεία της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών προκειμένου να αποφευχθεί η μετακίνηση των μαθητών. Το έργο είναι έτσι δομημένο, ώστε να προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε χώρο. Η εταιρεία κατέχει αποκλειστικά τα πνευματικά δικαιώματα του έργου.

Λίγα λόγια για το έργο
Πρόκειται για μια ιστορία, η οποία στοχεύει να αναδείξει, μέσα από μια παιδαγωγική προσέγγιση, την ηθική και οικολογική συνείδηση των μαθητών, καυτηριάζοντας παράλληλα την απληστία, την αδιαφορία και τον τυχοδιωκτισμό της εποχής. Ο ξυλοκόπος, θύμα του υλισμού, αποφασίζει να φυλακίσει την Άνοιξη, ώστε ο παραμένων εις το διηνεκές χειμώνας να του αποφέρει συνεχή κέρδη από το κόψιμο των ξύλων, που τόσο έχουν ανάγκη οι άνθρωποι τις κρύες μέρες. Αργότερα, ταυτίζοντας αυτού του είδους την κερδοφορία με την αισχροκέρδεια, αντιλαμβάνεται το κακό που διέπραξε και, μετανιωμένος, προσπαθεί μαζί με την Ελπίδα, το Δεκέμβριο, τη γυναίκα του δασοφύλακα και τους άλλους νέους φίλους του να «απελευθερώσουν» την Άνοιξη, επαναφέροντας την ισορροπία στη Φύση.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο εξοπλισμός που διαθέτει η ομάδα στοχεύει να μετατρέψει την εκάστοτε σχολική αίθουσα σε μια μικρή θεατρική σκηνή. Η σκηνογραφία αφορά κυρίως τη βιντεοπροβολή με προτζέκτορα σε οθόνη 120 ιντσών που θα «ταξιδεύει» τους μαθητές στο κατάλληλο περιβάλλον της ιστορίας. Επιπρόσθετα, η ομάδα έχει στη διάθεσή της το δικό της επαγγελματικό φωτισμό και ήχο, ώστε να δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα. Στο τέλος της παράστασης μια έκπληξη περιμένει τους μικρούς μας φίλους: ειδικά μηχανήματα πλημμυρίζουν τη σκηνή με μπουρμπουλήθρες! Το δρώμενο διαρκεί μία ώρα και θα παίζεται κατά τη διάρκεια όλου του σχολικού έτους.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6977-761778 (Δημήτρης Κανίογλου) και 6973-743772 (Τριαντάφυλλος Σιδερίδης), καθώς και στο e-mail: theatrereactor@gmail.com
Συντελεστές  
Κείμενο: Κυριακή Πακιρτζίδου, Μαρία Φυντανή                                                   Σκηνοθεσία: Ιορδάνης Αϊβάζογλου                                                                                           Ηθοποιοί: Τριαντάφυλλος Σιδερίδης, Μπρικένα Γκίστο, Άγγελος Κάλφας,                   Τζώρτζια Βογιατζόγλου                                                                                                   Μουσική: Δημήτρης Κανίογλου                                                                              Θεατρολόγος: Άννα Νικολαΐδου                                                                                         Σκηνογράφος - Ενδυματολόγος: Αναστασία Σακονίδου                                     Σχεδιασμός ήχου και φωτισμού: Αλέξανδρος Αμελίδης                                             Σχεδιασμός animation: Δημήτρης Γιαννιτσάδης (Τζο Γεννάδιος)                                 Βίντεο: Δημήτρης Βαβάτσης                                                                                                    Σχεδιασμός ενημερωτικού φυλλαδίου: Γιώργος Λυσίκατος                                      Φωτογραφίες: Βασίλης Γουντινάς                                                                                   Υπεύθυνη social media: Αλεξάνδρα Σιδερίδου     

                                 
                                               


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου