Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

"Η επαγγελματική εξουθένωση του εκπαιδευτικού: φαντασία ή πραγματικότητα;"

Τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι εκπαιδευτικοί που, με έμμεσο ή άμεσο τρόπο, εκδηλώνουν την ανησυχία τους και την αγωνία τους, όσον αφορά στην προσπάθεια που καταβάλλουν για να ανταποκριθούν στο δύσκολο ρόλο τους.
                 Με σκοπό να αναδειχθεί ο σχετικός προβληματισμός, η Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Πέλλας, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Πέλλας και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Πέλλας «Όραμα» προγραμματίζει σεμινάριο με τίτλο:
 «Η επαγγελματική εξουθένωση του εκπαιδευτικού: φαντασία ή πραγματικότητα;»
                 Στόχοι του σεμιναρίου είναι να περιγραφούν με ακρίβεια οι συναισθηματικές και συμπεριφορικές συνιστώσες του φαινομένου της επαγγελματικής εξουθένωσης του εκπαιδευτικού, να αναζητηθούν οι αιτίες του φαινομένου τόσο σε προσωπικό όσο και σε συστημικό επίπεδο και να προταθούν τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισής του. Τελικό ζητούμενο αποτελεί η ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας του εκπαιδευτικού απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στο σημερινό σχολείο.

                 Το σεμινάριο θα έχει βιωματικό χαρακτήρα, θα διεξαχθεί  στο χρονικό διάστημα Απριλίου – Μαϊου 2016 , απογευματινές ώρες (17:00-20:30) και ο τόπος διεξαγωγής του θα επιλεγεί, ανάλογα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος.
                  Συντονιστές του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Λάζαρος Σιάντσης, κλινικός ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής, επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης «Όραμα», ο κ. Χρήστος Τραμποσίνης, ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης «Όραμα», ο Αθανάσιος Μπαζούκης, Υπεύθυνος Σ.Σ.Ν. Πέλλας και η κ. Ε. Φράγκου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Πέλλας. Μέγιστος αριθμός συμμετοχών στο εργαστήριο:25.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να αποστείλουν την επισυναπτόμενη αίτηση στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων, μέχρι την Παρασκευή 31/03/2016, ηλεκτρονικά στο mail: kainotomesdraseispellas@gmail.com

                                                                           Ο Δ/ΝΤΗΣ Π.Π. ΠΕΛΛΑΣ

                                                                           ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:

«Η επαγγελματική εξουθένωση του εκπαιδευτικού: φαντασία ή πραγματικότητα;»

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ



ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ



Ε-MAIL ΣΧΟΛΕΙΟΥ



ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ



ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Ε-ΜΑΙL




ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:……………………………………………………..
                                                                                                   

Ο/Η ΑΙΤ……..







Να σταλεί στο mail: kainotomesdraseispellas@gmail.com μέχρι 31/3/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου