Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

"ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ "THEATRE REACTOR


Θεσσαλονίκη, Οκτώβριος2016

Η εταιρεία παραγωγής θεατρικών παραστάσεων «TheatreReactor», προτείνει στα νηπιαγωγεία και στις πρώτες τάξεις του δημοτικού την αξεπέραστη ιστορία αγάπης του Σελ Σίλβερσταϊν«Το Δέντρο που έδινε» σε μια ιδιαίτερη διασκευή.Αντιλαμβανόμενη τη δυσκολία μετακίνησης των μαθητών, η εταιρεία μεταφέρεται η ίδια στα διάφορα σχολείατης Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών,προσαρμόζοντας το δρώμενο αυτό σε οποιοδήποτε χώρο του σχολικού περιβάλλοντος.


Λίγα λόγια για το έργο
Το 1964 o Σελ Σίλβερσταϊνγράφει το παιδικό βιβλίο «το Δέντρο που Έδινε» (TheGivingTree). Το βιβλίο θεωρείται έκτοτε κλασικό κι έχει μεταφραστεί σε 30 γλώσσες, ενώ οι συνολικές πωλήσεις των βιβλίων του συγγραφέα ανέρχονται σε πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα. Το «Δέντρο που έδινε» αποτελεί μια τρυφερή ιστορία για τη σχέση ανάμεσα σε ένα μικρό αγόρι και σε ένα δέντρο, σχέση που μας αφήνει τη γεύση μιας αξέχαστης ευαισθησίας. Δεν είναι απλώς ένα ακόμα παραμύθι που απευθύνεται μονάχα σε παιδιά. Αντιθέτως, είναι μια συγκινητική αλληγορία που πραγματεύεται το πανανθρώπινο μήνυμα της ανιδιοτελούς αγάπης, προσφοράς και γενναιοδωρίας. Ο Σελ Σίλβερσταϊνείναι βραβευμένος με Grammy, ενώ υπήρξε υποψήφιος για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα.

Λίγα λόγια για την παράσταση
Η παράσταση έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας, διαρκεί μισή ώρα και θαπαίζεται κατά τη διάρκεια όλου τουέτους.Στόχος της ομάδας είναι η σχολική αίθουσα να προσομοιάζει με μια θεατρική σκηνή. Κατά τη διάρκεια της παράστασης, η ομάδα θα χρησιμοποιήσει βιντεοπροβολή με προτζέκτορα σε οθόνη 120 ιντσών (στον οποίο θα παρουσιάζεται η ιστορία μέσω animation), που θα συνοδεύει τον ηθοποιό, καθώς και ηχογραφημένη αφήγηση. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Ιορδάνης Αϊβάζογλου, σκηνοθέτης και ηθοποιός στο Κ.Θ.Β.Ε. τα τελευταία 20 χρόνια.Μετά την παράσταση ακολουθεί συζήτηση και θεατρικό παιχνίδιμε την Κατερίνα Μαυροφρύδου, απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ και συνεργάτιδα του Κ.Θ.Β.Ε. σεθεατροπαιδαγωγικά εκπαιδευτικά προγράμματα.Μέσα από μια παιδοκεντρική προσέγγιση, το παιδί θα έχει τη δυνατότητα να καλλιεργήσει τη φαντασία του συμμετέχοντας σε θεατρικά παιχνίδια και δράσεις, να εξωτερικεύει τη δημιουργική του ικανότητα παραθέτοντας τις σκέψεις του, να αναπτύξει συναισθήματα αγάπης απέναντι στο φυσικό περιβάλλον, να ευαισθητοποιηθεί σε θέματα προστασίας των δασών και να δημιουργήσει μέσα σε ένα πλαίσιο επικοινωνίας και συνεργασίας με τα μέλη της ομάδας.       

    Υπάρχει η δυνατότητα για περισσότερες από μία παραστάσεις σε μία μέρα, ώστε να εξυπηρετηθεί μεγάλος αριθμός παιδιών.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6977-761778 (Δημήτρης Κανίογλου) καθώς και στο e-mail: theatrereactor@gmail.com
Συντελεστές  
Πρωτότυποκείμενο: Σελ Σίλβερσταϊν                                               
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Ιορδάνης Αϊβάζογλου
Θεατρολόγος – Θεατρικό παιχνίδι: Κατερίνα Μαυροφρύδου
Ηθοποιός: Δημήτρης Τσιούγκος
Μουσική: ΔημήτρηςΚανίογλου                                                                     
Σκηνογραφία - Ενδυματολογία:Αναστασία Σακονίδου
Σχεδιασμός animation: ΣμαρώΣαχπαζίδου                
Σχεδιασμόςήχουκαιφωτισμού: ΑλέξανδροςΑμελίδης          
Φωτογραφίες: Βασίλης Γκουντινάς
Υπεύθυνη social media: Έλενα Κανίογλου                                                   
Στην αφήγηση ακούγονται οι ηθοποιοί: Μιχάλης Γούναρης, Μαρία Χατζηιωαννίδου.    

        Παραγωγή: TheatreReactor, 2017
Επικοινωνία: theatrereactor@gmail.com                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου