Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

«Η εκπαίδευση ως εργαλείο για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο Διαδίκτυο»

«Η εκπαίδευση ως εργαλείο για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο Διαδίκτυο»
Στην εποχή μας που οι κοινωνικοί δεσμοί παρασύρονται από τη γενικότερη κατάρρευση, οι έννοιες όπως ελευθερία, ενότητα, δικαιοσύνη, ισονομία, αποδοχή, δημοκρατία, παρερμηνεύονται ολοένα και περισσότερο.
Η ρητορική του μίσους ως ακραίος ρατσιστικός και βίαιος λόγος εμφανίζεται και στη χώρα μας, όπως και σε πολλές άλλες δυτικές και μη κοινωνίες.  Με αυτά τα δεδομένα και τους προβληματισμούς, διοργανώθηκε σεμινάριο με τίτλο: «Η εκπαίδευση ως εργαλείο για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο Διαδίκτυο»
Το σεμινάριο είχε βιωματικό χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Οκτωβρίου στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας.
Κεντρική εισηγήτρια και συντονίστρια του σεμιναρίου, ήταν η κ. Άννα Μπαφίτη, Κοινωνιολόγος, M.Ed., Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας, εκπαιδευμένη από το Συμβούλιο της Ευρώπης στο εγχειρίδιο «Σύνδεσμοι».
Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες  προσανατολισμένες στην ανάπτυξη προγράμματος ενάντια στη ρητορική μίσους στο Διαδίκτυο και βασισμένες στο εγχειρίδιο του Συμβουλίου της Ευρώπης «Σύνδεσμοι», διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  

Συνδιοργανωτές του σεμιναρίου ήταν οι Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Πέλλας, κ. Ε. Φράγκου και  κ. Κ. Βάσιου αντίστοιχα, οι Υπεύθυνοι των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων των Δ/νσεων Β/θμιας Εκπ/σης Πέλλας και Φλώρινας, κ. Θ. Μπαζούκης και κ. Α, Μπαφίτη αντίστοιχα και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έδεσσας. 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου