Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

«Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΟΠΙ «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα» πήρε και φέτος  (σχολική χρονιά 2017-2018) την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.
Σύμφωνα με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, η υλοποίηση των δραστηριοτήτων του προγράμματος μπορεί να ενταχθεί, κατά την κρίση των εκπαιδευτικών και με βάση τις ανάγκες των μαθητών και μαθητριών, είτε στο πλαίσιο διδασκαλίας επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, σε ενότητες που προσφέρονται για ανάλογες προεκτάσεις (π.χ. για τις τάξεις Ε’ και ΣΤ’ στην Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή), είτε στην Ευέλικτη Ζώνη για τις τάξεις Α’- Δ’.
Επιπλέον, για όλες τις τάξεις η υλοποίηση του προγράγματος μπορεί να γίνει διαθεματικά.
Για την υποστήριξη του προγράμματος ο ΟΠΙ, με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημιούργησε την ιστοσελίδα www.copyrightschool.gr
Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει πλούσιο υλικό για δασκάλους, μαθητές και γονείς (ηλεκτρονικά παιχνίδια, οδηγούς, faq, κόμικ, κρυπτόλεξα, σταυρόλεξα, αφίσες κ.λ.π.).
Επιπλέον, σας στέλνουμε σύνδεσμο προς την animated ταινία μικρού μήκους «Όταν ο Ορφέας δημιουργούσε...» που δημιουργήθηκε ειδικά για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Παρακαλούμε να προωθήσετε το εν λόγω πρόγραμμα στα σχολεία της αρμοδιότητάς σας.

Εάν οι εκπαιδευτικοί των σχολείων το επιθυμούν θα είναι χαρά μας να στείλουμε υλικό για την τάξη τους (οδηγούς για δασκάλους και μαθητές, κόμικ, αυτοκόλλητα και αφίσες).
Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να σταλούν βεβαιώσεις για τους δασκάλους και έπαινοι για τα παιδιά.

Συνημμένο θα βρείτε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Είμαστε στη διαθεσή σας για κάθε συνεργασία.
Με εκτίμηση

Εύα Κοκκίνου
Προϊστ. Τμήμα Πληροφόρησης και Οργάνωσης Σεμιναρίων
Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Μετσόβου 5 10682 Αθήνα
τηλ: 213 214 7800
fax: 210 82 53 732
e-mail: info@opi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου