Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Πρόγραμμα Μουσικών- Διδακτικών επισκέψεων και Επιμορφωτικών δραστηριοτήτων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

           Σας ενημερώνουμε ότι στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα υλοποιηθεί κατά το τρέχον σχολικό έτος 2017-2018 ένα καινοτόμο πρόγραμμα μουσικών δραστηριοτήτων με παράλληλες δράσεις πολιτιστικού περιεχομένου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται εντός του σχολικού ωραρίου, στο πλαίσιο των μουσικών- πολιτιστικών διδακτικών επισκέψεων των μαθητών με τίτλο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης - « Ο Κόσμος της Μουσικής, Γνωρίζω – Εκφράζομαι – Δημιουργώ », απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων των νομών ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και των υπολοίπων Περιφερειών της Ελλάδας που προγραμματίζουν εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Θεσσαλονίκη και η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν. 
            Σκοπός του Προγράμματος είναι, καθ’ όλη την διάρκεια του σχολικού έτους, να πραγματοποιούνται μουσικές δραστηριότητες, παιδαγωγικά παιχνίδια και δράσεις γνωριμίας με τον Κόσμο της Μουσικής αναδεικνύοντας και ενισχύοντας την δημιουργική έκφραση, την δυνατότητα ανάπτυξης ατομικών και ομαδικών μουσικών δεξιοτήτων καθώς και βασικές αξίες της Τέχνης και του Πολιτισμού. 

Οι μουσικές δραστηριότητες των μαθητών θα αφορούν τα παρακάτω: 
Γνωριμία με τα μουσικά όργανα, διαδραστικές δραστηριότητες. 
Γνωριμία με χορωδίες μαθητών σχολείων, οι οποίες θα παρουσιάζουν το έργο τους. 
Γνωριμία με μουσικά σύνολα, συγκροτήματα μαθητών σχολείων που έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιες και διεθνείς οργανώσεις. 
Προβολή του έργου των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.  
Γνωριμία με Μουσικές του Κόσμου από χώρες προσφύγων μαθητών που φοιτούν σε Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων.
 Διοργάνωση Σεμιναρίων- Αφιερωμάτων Μουσικής και Καλλιτεχνικής Παιδείας που θα απευθύνονται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. 
Ενημέρωση και συμμετοχή στη λειτουργία του Διαδικτυακού Νεανικού Ραδιοφωνικού σταθμού του Συλλόγου Φίλων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. 
Εξοικείωση με τους βασικούς χώρους του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, την παρουσίαση της χρήσης τους στην διεξαγωγή εκδηλώσεων, την οπτικοακουστική αντίληψη του χώρου και αναδρομή σε μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα που φιλοξενήθηκαν.
 Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στις μουσικές δραστηριότητες, είναι η ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων των μαθητών και η συμπλήρωση σχετικού εντύπου κατάστασης δωρεάν συμμετοχής, το οποίο οι σχολικές μονάδες θα συμπληρώνουν και θα καταθέτουν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιούνται οι δράσεις. 
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για προγραμματισμό των επισκέψεων οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνούν με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλέφωνο: 2310895800 Διεύθυνση: 25ης Μαρτίου και Παραλία Email: info@tch.gr Η συμμετοχή των σχολείων είναι προαιρετική και χωρίς κόστος για το Δημόσιο. 
 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου