Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Covid 19- Ψυχική ανθεκτικότητα εκπαιδευτικών και η επόμενη μέρα στο σχολείο


 Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Πέλλας (Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων), σε συνεργασία με το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» συνδιοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,

την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021, ώρες 18:00 -20:00

με τίτλο: Covid 19- Ψυχική ανθεκτικότητα εκπαιδευτικών και η επόμενη μέρα στο σχολείο

                 Στο σεμινάριο, θα συζητηθεί η έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας και θα δοθούν απλές κατευθύνσεις για την υποστήριξη της σχολικής κοινότητας, εστιάζοντας στον βασικό πυλώνα για το χτίσιμο ενός ανθεκτικού σχολείου: την υποστήριξη και ενδυνάμωση του ίδιου του εκπαιδευτικού.

                 Η καθημερινότητα που βιώνει ο εκπαιδευτικός στο σχολείο, είναι συχνά ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς καλείται καθημερινά να ανταποκριθεί στις πολλαπλές και πολύ-επίπεδες ανάγκες των παιδιών. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά τη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων, από ζητήματα ενδο-σχολικών συγκρούσεων, μέχρι αλλαγές και αναταραχές που συμβαίνουν σε ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο και επηρεάζουν σημαντικά τη σχολική κοινότητα, όπως η πρόσφατη πανδημία. Πώς μπορούν οι εκπαιδευτικοί να υποστηρίξουν τα παιδιά μέσα σε αυτές τις δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες; Πώς μπορούν να υποστηριχθούν οι ίδιοι;

                 Στόχος του σεμιναρίου είναι να βοηθήσει ώστε να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα. Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η κ. Νίκη Μοσχοβάκη-Φιλιππίδου, Ψυχολόγος MSc, από το Τμήμα Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης Παιδιών Γονέων και Εκπαιδευτικών στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

                 Οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας Εκπ/σης Π.Ε. Πέλλας, που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την Ημερίδα, παρακαλούνται να συμπληρώσουν μέχρι τις 22/03/2021 την on line φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScjvsle3pUpCVJ3j6UGqgjMCoOrtd2XLQW4gRJM6BCfS2unhw/viewform?usp=sf_link     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου