Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

«Ποιος; Ο κακός μας ο καιρός;»

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Πέλλας (Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων), σε συνεργασία με το ΚΠΕ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, διοργανώνει επιμορφωτική διαδικτυακή συνάντηση, για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με τίτλο: 

Ποιος; Ο κακός μας ο καιρός;

Η επιμορφωτική συνάντηση, θα έχει αλληλεπιδραστικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί την    Πέμπτη 22/04/2021 και ώρες 18:00-20:00,  μέσω της πλατφόρμας WEBEX.

Σκοπός της επιμόρφωσης είναι η ενημέρωση στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ο ρόλος του σχολείου και οι προσεγγίσεις ευαισθητοποίησης σε ένα τόσο μεγάλο και παγκόσμιο θέμα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προβληματιστούν πάνω στις αιτίες και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αλλά και να συζητήσουν τρόπους δραστηριοποίησης με τους μαθητές/τριές τους, ώστε να είναι σε θέση να δράσουν ατομικά και συλλογικά, για την προστασία του περιβάλλοντος σε θέματα κλιματικής αλλαγής.

Κεντρική εισηγήτρια της Ημερίδας, θα είναι η Δρ. Αραβέλλα Ζαχαρίου, Ανώτερη Λειτουργός Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού στο Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, Προϊσταμένη Μονάδας Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΠΑΑ).

Η συζήτηση αλλά και οι δραστηριότητες που θα συνοδεύουν το θεωρητικό πλαίσιο, θα συντονίζονται από τον κ. Θοδωρή Παπαϊωάννου, μέλος της Π.Ο. του ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών και την κ. Ελισάβετ Φράγκου, ΥΣΔ ΔΠΕ Πέλλας.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την επιμορφωτική συνάντηση, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την on line φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf7P0Ywxo6EiY_RA1hvlpxzOVs1MXwh-2yoiWJd5JTkiaVPsA/viewform?usp=sf_link

μέχρι τις 20/04/2021.

***Οι φωτογραφίες προέρχονται από το βιβλίο "Βρισκόμαστε εδώ" του Oliver Jeffers

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου