Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

«Πρόσκληση σε σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»

               Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας (Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων), στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και  υποστήριξης των εκπαιδευτικών με μεθοδολογικές προσεγγίσεις Π.Ε., διοργανώνει σεμινάριο με θέμα:
«Παιδαγωγικές πρακτικές για τη σύνδεση του σχολείου με την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον»
                 Στόχος του σεμιναρίου είναι ο εμπλουτισμός του σχολικού προγράμματος με πρακτικές δραστηριότητες και η σύνδεση των εμπειριών μάθησης με την εμπειρία της ίδιας της ζωής. Το σχολείο ως μέρος ενός φυσικού οικοσυστήματος και κομμάτι του κοινωνικού ιστού μπορεί να ανοίξει της πόρτες του και να δημιουργήσει σχέσεις με τον εξωτερικό κόσμο προς όφελός του. Εξετάζουμε δραστηριότητες που άπτονται των γνωστικών αντικειμένων του σχολείου αλλά σχεδιάζονται δημοκρατικά, ακούγοντας τα παιδιά και συνοδεύοντας την δημιουργικότητά τους.   
                 Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο κύκλους, θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Η πρώτη συνάντηση που αφορά στο θεωρητικό μέρος θα γίνει την Πέμπτη 7 Απριλίου, ώρες 5 – 7 στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας και η δεύτερη συνάντηση, που αφορά στο πρακτικό μέρος, την Πέμπτη 14 Απριλίου, ώρες 5 - 7 στην ύπαιθρο. Την Πέμπτη 14-04-2016 τόπος συνάντησης ορίζεται το εργαστήρι ¨Ο Κήπος των Παιδιών¨ στην Παναγίτσα.Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν μέχρι 40 εκπαιδευτικοί.

Εισηγητές/συντονιστές του σεμιναρίου θα είναι οι:
•               Ελισάβετ Φράγκου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας: «Μεθοδολογικές προσεγγίσεις στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»
•               Σαμάνθα Σαββαντόγλου, Ερμής Σαββαντόγλου, παιδαγωγοί: «Ο Κήπος των Παιδιών, καλλιεργώντας μια νέα παιδαγωγική»

                 Όσοι/ες εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να συμμετέχουν παρακαλούνται να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη αίτηση το αργότερο μέχρι την Τρίτη 5 Απριλίου 2016, στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων στο mail : kainotomesdraseispellas@gmail.com



                                           O  Δ/ΝΤΗΣ  Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ
                                                                                      

                                             ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου