Σάββατο 14 Μαΐου 2016

«Βαδίζοντας από την πόλη του σήμερα στην πόλη του χθες»

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας για τέταρτη συνεχή χρονιά, διοργανώνει σε συνεργασία με τη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Πέλλας και τη στήριξη της ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ., εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Έδεσσα, με τίτλο:
«Βαδίζοντας από την πόλη του σήμερα στην πόλη του χθες»
Το πρόγραμμα εντάσσεται στην πανελλαδικής εμβέλειας δράση με τίτλο «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» της Δ/νσης Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και σχεδιάστηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας
Απευθύνεται στις μεγάλες τάξεις των Δημοτικών Σχολείων Π.Ε. Πέλλας και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαΐου και με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Περιλαμβάνει μια σύντομη παρουσίαση – ενημέρωση των μαθητών/τριών, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας και στη ακολουθεί περιήγηση σε βυζαντινά μνημεία και διατηρητέα κτήρια του Βαροσίου.
Στη συνέχεια ακολουθώντας το λιθόστρωτο φυσιολατρικό μονοπάτι που συνδέει την ακρόπολη με την κάτω πόλη, η διαδρομή ολοκληρώνεται με ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Λόγγου.
Σημειώνουμε ότι η διάρκεια του προγράμματος είναι 2 ώρες και θα υλοποιηθεί από 9:00 ως 11:00 το πρωί για την πρώτη ομάδα σχολείων και 11:30 ως 13:30 για τη δεύτερη ομάδα. Σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής θα γίνει κλήρωση για την επιλογή των ομάδων.
Κάθε ομάδα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 50 άτομα.
Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή με την τάξη τους, να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Υπεύθυνη Σχολικών  Δραστηριοτήτων, κ. Φράγκου, μέχρι την Τρίτη 24 Μαΐου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου