Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

«Ένα μήλο την ημέρα…:Το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή !»



Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου φέτος ολοκληρώνει τα 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας αφού έγινε γνωστός πανελληνίως από το διακριτό εμπορικό σήμα «Zagorin». Το Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης για να τιμήσει τα 100 χρόνια συνεταιριστικής παράδοσης και αγώνα προγραμματίζει, ένα ετήσιο κύκλο δράσεων και εκδηλώσεων με πολιτιστικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Κατά την σχολική χρονιά 2016-17 διοργανώνει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Φ.14/1617/155756/Δ1 23.9.2016) και τη στήριξη και αρωγή του Υπουργείου Υγείας (Γ3δ/ΦΑΥ2Δ/ΓΠ 1.07.2016), για την υγιεινή διατροφή με τίτλο: «Ένα μήλο την ημέρα … : Το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή !» με καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον ζωγράφο και εικαστικό κ. Κώστα Κομνηνό. Οι μαθητές/τριες καλούνται να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό με ατομικά έργα και επιπρόσθετα με την παρούσα συμπληρωματική προκήρυξη και  με ομαδικά, που προβάλλουν ένα μήνυμα για την διατροφή με το μήλο και προάγουν την υγιεινή διατροφή.
 Μετά από την πρώτη εβδομάδα έναρξης του διαγωνισμού παρατηρείται έντονα η θετική ανταπόκριση πολλών σχολικών μονάδων και η διάθεση πολλών εκπαιδευτικών να επικοινωνήσουν τον διαγωνισμό στα παιδιά. Ταυτόχρονα πολλοί είναι οι εκπαιδευτικοί που με βάση το κεντρικό θέμα και τις δυνατότητες που δίνονται μέσω των θεματικών ενοτήτων, επιθυμούν τη δημιουργία ομαδικού έργου σε επίπεδο σχολικού τμήματος – τάξης. Η εξέλιξη αυτή κρίνεται θετικότατη από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό και συνεπώς αποφασίζεται ότι στα ήδη ανακοινωθέντα, προστίθεται επίσημα και το δικαίωμα συμμετοχής με ομαδικό έργο το οποίο όμως θα προέρχεται από συγκεκριμένη τμήμα ή τάξη μαθητών/τριών ή ολόκληρη σχολική μονάδα. Δεν δίνεται δυνατότητα ομαδικού έργου που δεν αναλαμβάνει την εποπτεία δημιουργίας του υπεύθυνος/η εκπαιδευτικός και δεν έχει την έγκριση του Συλλόγου Διδασκόντων της σχολικής μονάδας.
Τα ομαδικά έργα θα αξιολογηθούν επίσης και θα παρουσιαστούν υπό το ίδιο γενικό πλαίσιο με τα ατομικά αλλά ως ξεχωριστή κατηγορία ανά θεματική ενότητα. Για τα ομαδικά έργα θα υπάρξει μία θέση κατάταξης ανά θεματική ενότητα με έπαθλο Έπαινο, εκδόσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς  και δωροεπιταγή αξίας 300 ευρώ η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές βιβλίων, ειδών τεχνολογίας, κ.λπ. για τις ανάγκες της τάξης ή του σχολείου.  

Οι λοιποί όροι και λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό περιλαμβάνονται στην αρχική προκήρυξη που έχει αναρτηθεί επίσης στην ιστοσελίδα του Αγροτικού Συνεταιρισμού www.zagorin.gr.  Η μόνη διαφοροποίηση είναι ότι για τα ομαδικά έργα θα υπάρξει κοινή δήλωση συμμετοχής, αλλά με ατομικές υπεύθυνες δηλώσεις γονέων που θα περιέχονται στον φάκελο δικαιολογητικών. Η δήλωση επισυνάπτεται στη παρούσα.


Στοιχεία επικοινωνίας:
Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς
Έδρα Ζαγορά - Τ.Κ. 37001
Γραφεία: Τ: 24260-22450, F: 24260-22950
E-MAIL: zagora@otenet.gr, URL: http://www.zagorin.gr
Καλλιτεχνικός υπεύθυνος του διαγωνισμού: Κώστας Κομνηνός (Ζωγράφος)





Δήλωση συμμετοχής τμήματος ή τάξης


Στοιχεία ομάδας

Τμήμα:……………………………………………………………………………………………………………………….

Τάξη:……………………………………………………………………………………………………………………

Συμμετέχοντες μαθητές:…………………………………………………………………………………………….

 (σε περίπτωση πολυμελούς ομάδας αποστέλλεται ξεχωριστή λίστα με ονοματεπώνυμα)

Συμμετοχή (να αναγραφεί ο τίτλος του έργου με το οποίο συμμετάσχει η ομάδα):

………………………………………………………………………………………………………………………………….

Στοιχεία υπεύθυνου/ης εκπαιδευτικού

Όνομα:……………………………………………………………………………………………………………………….

Επώνυμο:……………………………………………………………………………………………………………………

Ειδικότητα:………………………………………………………

Τηλέφωνα:………………………………………………………

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:…………………………………………………………………

Στοιχεία σχολείου

Σχολείο:………………………………………………………………………………………………………………………

Διεύθυνση:…………………………………………………………………………………………………………………

Τηλέφωνα:………………………………………………………

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:……………………………………………………………………



Υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα

Ο/Η κάτωθι υπογεγραμμένος/η  …………………………………………………………………………….. δηλώνω υπεύθυνα ότι επιτρέπω  στο γιο/στην κόρη  μου, …………………………………………………………………………………..………., του/της  οποίου/οποίας  την κηδεμονία έχω, να λάβει μέρος στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς με τίτλο: «Ένα μήλο την ημέρα … : Το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή !». Ως εκ τούτου, επιτρέπω την παρουσίαση του έργου του/της, των στοιχείων του/της (ονοματεπώνυμο και σχολείο στο οποίο φοιτά) και του σχετικού με το Διαγωνισμό υλικού σε όλα τα μέσα, τα οποία σχετίζονται με το εν λόγω Διαγωνισμό. Επιπλέον, δηλώνω ότι τα έργα του/της παραπάνω μαθητή/τριας αποτελούν πρωτότυπη εργασία και δεν περιλαμβάνουν υλικό το οποίο υπόκειται σε έλεγχο πνευματικών δικαιωμάτων. Αποδέχομαι δε, ότι αν υπάρχει παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, η επιτροπή του Διαγωνισμού δεν φέρει καμία ευθύνη και έχει το δικαίωμα αποκλεισμού της παρούσας συμμετοχής. Παράλληλα αποδέχομαι σε περίπτωση βράβευσης του γιού ή της κόρης μου να υπάρχει η δυνατότητα να δημοσιευθούν στο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο το ονοματεπώνυμο και το σχολείο φοίτησης τους/της. Τέλος επιτρέπω τα υποβληθέντα έργα στο διαγωνισμό του γιού ή της κόρης μου ανεξάρτητα αν θα βραβευθούν ή όχι να υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιηθούν από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς σε προωθητικές δράσεις και εκδόσεις αναγράφοντας τον/την δημιουργό μαθητή/τρια.

Τόπος : ………………………………

Ημερομηνία: ……………………………..


Ο/Η υπογράφων/-ουσα
………………………………………………

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου