Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Δίκτυο "Κινηματογραφική Εκπαίδευση"

    



Το Τοπικό Θεματικό Δίκτυο «Κινηματογραφική Εκπαίδευση»  ιδρύθηκε το σχολικό έτος 2017-18 με την αρ. πρωτ11078/9/5/2018 απόφαση της Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης και προτίθεται να  υποβληθεί  για έγκριση ως Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο της Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας το σχολικό έτος 2022-23 συμπεριλαμβάνοντας εκπαιδευτικούς και σχολεία από διάφορους νομούς της Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Δίκτυο «Κινηματογραφική Εκπαίδευση» της Διεύθυνσης Π. Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης και οι συνεργαζόμενοι φορείς του, Τμήμα Κινηματογράφου, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ, Παιδαγωγική Σχολή ΑΠΘ, Φεστιβάλ Κινηματογράφου(Μουσείο Κινηματογράφου), ΕΚΟΜΕ, καλούν τους/τις εκπαιδευτικούς της Δ.Π.Ε. Πέλλας, να συμμετάσχουν για πρώτη φορά στο Δίκτυο το σχολικό έτος 2022-23.

Ο κύριος σκοπός του δικτύου είναι η εισαγωγή της τέχνης του κινηματογράφου και της κινηματογραφικής εκπαίδευσης στο Δημοτικό Σχολείο. Στο πλαίσιο του δικτύου οι εκπαιδευτικοί παρακολουθούν επιμορφωτικές συναντήσεις και υποστηρίζονται στην υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων ή προγραμμάτων Κινηματογραφικής Εκπαίδευσης. Η δράση του Δικτύου και των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και σχολείων τα προηγούμενα σχολικά έτη παρουσιάζεται  εκτενώς στην ιστοσελίδα του Δικτύου :

https://peanatolikithessal.wixsite.com/cinemaeducation

Το δίκτυο απευθύνεται σε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς, όλων των ειδικοτήτων των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων. Οι συμμετέχοντες/χουσες εκπαιδευτικοί, συμμετέχουν στις δια ζώσης ή διαδικτυακές επιμορφωτικές συναντήσεις του Δικτύου και υλοποιούν δραστηριότητες και προγράμματα κινηματογραφικής εκπαίδευσης στα σχολεία τους, με την υποστήριξη του δικτύου.  Οι δραστηριότητες και τα προγράμματα κινηματογραφικής εκπαίδευσης δύναται να συνδεθούν με  τις θεματικές  και δράσεις των εργαστηρίων δεξιοτήτων, να υλοποιηθούν στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων ή της διδασκαλίας των γνωστικών αντικειμένων.  Διευκρινίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στο δίκτυο δεν είναι απαραίτητο να έχουν παρακολουθήσει επιμορφώσεις αναφορικά με την τέχνη του κινηματογράφου και την κινηματογραφική εκπαίδευση και ότι για τα καινούρια μέλη του δικτύου θα υλοποιηθούν επιπλέον επιμορφωτικές συναντήσεις.

 Πολύ βασικός στόχος της δημιουργίας και συνέχειας του δικτύου είναι η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση των εκπαιδευτικών-μελών του. Η επικοινωνία και συνεργασία των μελών του δικτύου πραγματοποιείται κυρίως κατά τις επιμορφωτικές συναντήσεις αλλά και διαμέσου της ιστοσελίδας του δικτύου και της Κλειστής ομάδας του δικτύου στο facebook.

Οι δράσεις του δικτύου ξεκινούν το φθινόπωρο του 2022 και ολοκληρώνονται τον Ιούνιο του 2023.
 Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Δίκτυο το σχολικό έτος 2022-23 θα πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα έως και τις 4 Νοεμβρίου 2022.
Αίτηση συμμετοχής στο Δίκτυο μέσω του παρακάτω συνδέσμου:  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου