Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

«Οικο-κατασκευές: 1+1 δώρο»

Το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών, με στόχο τον γραμματισμό της σχολικής κοινότητας αναφορικά με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Εκπαίδευση για την Αειφορία -μέσω της ενημέρωσης και διάχυσης του έργου του ως συντονιστικός φορέας του  Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο Απορρίμματα: Τα χρήσιμα…«άχρηστα»-, προτίθεται να πραγματοποιήσει χριστουγεννιάτικη ημερίδα/εργαστήριο, σε συνεργασία με τη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας-Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων και τον Δήμο Έδεσσας. Η ημερίδα-δράση θα απευθύνεται καταρχάς σε εκπαιδευτικούς και μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και στη συνέχεια στις οικογένειές τους. Ο τίτλος της είναι «Οικο-κατασκευές από φυσικά και δευτερογενώς παραγόμενα απορρίμματα: 1+1 δώρο» και θα πραγματοποιηθεί στις  13  Δεκεμβρίου 2016, από τις 09 έως τις 12 πμ και από τις 6 έως τις 8.30μμ, στον Αλευρόμυλο Σαλαμπάση στην Έδεσσα. Η Ημερίδα υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»,  με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στόχοι της Ημερίδας είναι:
o             η προώθηση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με ανθρωπιστικό  αποτύπωμα σε τοπικό επίπεδο.
o             η προώθηση της αλληλεγγύης μέσα από την προσφορά χριστουγεννιάτικων κατασκευών σε κοινωφελείς οργανώσεις (ΑΜΕΑ κλπ),  με σκοπό την αξιοποίησή τους από αυτές.
Δικαίωμα συμμετοχής στη σχεδιαζόμενη δράση έχουν,  κατά τη διάρκεια του πρωινού κύκλου, έως 2 εκπαιδευτικοί ανά σχολείο μόνοι ή και με συνοδεία μαθητικής ομάδας του σχολείου τους, με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή της σχολικής μονάδας. Προτεραιότητα θα έχουν οι εκπαιδευτικοί που πραγματοποιούν φέτος πολύμηνο περιβαλλοντικό πρόγραμμα στη θεματική των απορριμμάτων στο πλαίσιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων ή δράση χριστουγεννιάτικη, σε θέμα σχετικό με το περιεχόμενο του εργαστηρίου. Επίσης στην Ημερίδα μπορούν να συμμετάσχουν, κατά τη διάρκεια του απογευματινού κύκλου, εκπαιδευτικοί, μαθητές και οι οικογένειές τους. Για συμμετοχή καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν τη συνημμένη αίτηση και να την υποβάλλουν δια της ηλεκτρονικής οδού στο pokpe2014@gmail.com,   έως τις 25/11/2016. Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς του πρωινού κύκλου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, φωτοτυπία της  οποίας υποχρεούνται να προσκομίσουν στη Διεύθυνση του σχολείου τους.

Σημ: Το αντίστοιχο έγγραφο και η αίτηση έχουν σταλεί στις σχολικές μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου