Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

«Εκδηλώσεις για την ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού»


Αγαπητοί συνάδελφοι,

η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Το Παρατηρητήριο πρόληψης σχολικής βίας και εκφοβισμού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας έχει προβεί σε μία σειρά δράσεων και δραστηριοτήτων σχετικά με τη σχολική βία, με στόχο την ευαισθητοποίηση ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας και τη δημιουργία συνθηκών και προϋποθέσεων πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών βίας.

Στην προσπάθεια αυτή, η συμμετοχή και συμπαράσταση όλων σας υπήρξε καταλυτική.  Υλοποιήθηκε εξαιρετικά σημαντικός αριθμός ποιοτικών δράσεων και εκδηλώσεων σε όλα τα σχολεία, ως απόρροια αυτών των προσπαθειών, με αποτέλεσμα την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.
Στο πλαίσιο της ημέρας κατά της σχολική βίας, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, προτείνεται η πραγματοποίηση, στις σχολικές μονάδες, εκδηλώσεων που θα κινητοποιήσουν μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς σε μια  προσπάθεια αποτροπής φαινομένων βίας στα σχολεία (Βιβλιοπαρουσιάσεις-εργαστήρια-προβολές-παρουσιάσεις-θεατρικά και μουσικά δρώμενα).
Σχετικό υλικό διατίθεται στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας http://kmaked.pde.sch.gr/site/, καθώς και στο σύνδεσμο www.e-abc.eu/gr/hrisimoi-sundesmoi
Ενδεικτική βιβλιογραφία, σχετική με το θέμα, διατίθεται στην ιστοσελίδα  www.greekibby.gr. που επιμελήθηκε το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ (Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου)  
   
 Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης
 Κεντρικής Μακεδονίας
 Γεώργιος Δ. Καρατάσιος 
 Ο Συντονιστής Δράσεων
 Κεντρικής Μακεδονίας
 Αλέξανδρος Κόπτσης
   



               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου