Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Εκπαιδευτικό υλικό «Μάθε, Νιώσε, Δράσε! Μαζί για θάλασσες χωρίς σκουπίδια»


Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος MARLISCO προετοιμάστηκε το εκπαιδευτικό υλικό «Μάθε, Νιώσε, Δράσε! Μαζί για θάλασσες χωρίς σκουπίδια», με σκοπό να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να παρακινήσει τους ευρωπαίους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να αναλάβουν δράση για την αντιμετώπιση του προβλήματος των απορριμμάτων στις θάλασσες και τις ακτές μας. Το υλικό που έχει σχεδιαστεί πρωτίστως για νέους ηλικίας 10-15 ετών, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στην μη-τυπική εκπαίδευση.
Πρόκειται για ένα κοινό προϊόν του προγράμματος MARLISCO και στη διάρκειά του (2012-2015) θα μεταφραστεί και θα εφαρμοστεί στις 15 χώρες-εταίρους. Το πρόγραμμα MARLISCO προβλέπει μόνο ηλεκτρονική παραγωγή (αλλά οι εταίροι είναι ευπρόσδεκτοι να αντλήσουν πρόσθετους πόρους για την έντυπη παραγωγή του!).
Το υλικό περιέχει 17 δραστηριότητες, και αντίστοιχα φύλλα εργασίας για τους μαθητές. Οι δραστηριότητες είναι αυτόνομες και μπορούν να εφαρμοστούν χωριστά ή σε συνδυασμούς, έτσι ώστε να καλύψουν τις ανάγκες του εκπαιδευτικού.
Βιβλιογραφική Αναφορά: Σκούλλος Μιχαήλ, Αλάμπεη Ηρώ, Μαλωτίδη Βίκυ, Βλαχογιάννη Θωμαΐς «Μάθε, Νιώσε, Δράσε! Μαζί για θάλασσες χωρίς σκουπίδια: Σχέδια μαθήματος και δραστηριότητες», © MIO-ECSDE, 2014.
Τυχόν υποδείξεις ή προτάσεις σας στους συγγραφείς μπορείτε να στείλετε στο info@medies.net
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΧΕΙΟ tl_files/marlisco/lib/layout/icon-pdf.png
Ή κατεβάστε μία μία τις δραστηριότητες από το σύνδεσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου