Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

"Σκοινί - κορδόνι" - Πρόγραμμα σχολικής χρονιάς 2016-17



Πρόγραμμα σχολικού έτους 2016-2017
Η ομάδα παιδικού θεάτρου και εκπαιδευτικών προγραμμάτων παρουσιάζει τις παραστάσεις:

“Στην Οδό Συνεργασίας....Είναι Φως Φανάρι’’
Σε κείμενα-σκηνοθεσία Λένας Πετροπούλου
 Εκπαιδευτική θεατρική παράσταση με ζωντανή μουσική και διάδραση με τα παιδιά και θέμα την κινητικότητα στην πόλη, το περιβάλλον και την ανθρώπινη συμπεριφορά στην καθημερινή ζωή.
Λίγα λόγια: Ο Σταμάτης, η Γρηγορία και η Πορτοκαλιά αφήνουν για μία ώρα το φωτεινό σηματοδότη και έρχονται να μοιραστούν με τα παιδιά τα παράπονα και τις εμπειρίες τους για την πόλη και την ανθρώπινη συμπεριφορά μέσα από ερωτήσεις, χιούμορ, τραγούδια και δραματοποιημένες σκηνές.
Διάρκεια δράσης: 60 λεπτά
Info: Η δράση θα επισκέπτεται τα σχολεία έως το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς. Παραστάσεις για το κοινό θα δοθούν στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ από 1 Οκτωβρίου.


’Οι μπέμπηδες των Χριστουγέννων’’
Σε κείμενο-σκηνοθεσία Λένας Πετροπούλου
Χριστουγεννιάτικη παράσταση για την καλοσύνη και το ενδιαφέρον προς τους συνανθρώπους μας με αφορμή την αλτρουιστική δράση της συμμορίας καλοσύνης ‘’Οι μπέμπηδες των Χριστουγέννων’’
Λίγα λόγια: Η άλλοτε κοσμαγάπητη σε παιδιά και μεγάλους λυρική τραγουδίστρια Μαργαρίτα Σφιχτοφρύδη έχει πάψει πιά να τραγουδά, σιχαίνεται τα Χριστούγεννα και έχει γίνει στραβή, κακιά κι ανάποδη. Ο λόγος της μεταστροφής της είναι άγνωστος σε όλους, ακόμη και στον αγαπημένο προσωπικό βοηθό της Σεσίλ Γκουρμέ! Το μυστήριο καλείται να λύσει, με τον παράδοξο και χιουμοριστικό τρόπο της,  η πασίγνωστη συμμορία καλοσύνης ‘’Μπέμπηδες των Χριστουγέννων’’.
Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά
Info: Η παράσταση θα επισκέπτεται τα σχολεία από 20 Νοεμβρίου και έως τις διακοπές των Χριστουγέννων. Παραστάσεις για το κοινό θα δοθούν στο Θέατρο Αυλαία (Θεσσαλονίκη) και στα Χριστουγεννιάτικα Φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.

Συνεχίζονται ,επίσης:

‘’ Ο Ποιητιτής και ο αέναος κύκλος της ζωής ‘’
Η ιστορία της μικρούλας Πίφ που βρίσκεται εγκαταλελειμμένη στην αυλή του σοφού Εκούτ και του τρελούλη βοηθού του Φου. Πώς μεγαλώνει ένα παιδί, ώστε να γαλουχηθεί με συμπόνια, αγάπη και σεβασμό στα πλάσματα γύρω του; Η ιστορία της μικρής Πιφ συγκινεί, αλλά και φέρνει χαμόγελα σε παιδιά και μεγάλους!
Διάρκεια: 70 λεπτά


‘’Ο Ποιητιτής και οι μύθοι που σκαρώσαν παραμύθι’’
Μουσικές παραμυθο-ιστορίες με τη συμμετοχή των παιδιών. Τρείς αυτοτελείς ιστορίες γεμάτες μουσική και χιούμορ για την ευγένεια, την πίστη στα όνειρα μας και τη σημαντικότητα της φιλίας. (1ο Βραβείο παιδικής θεατρικής παράστασης στην 80ηHELEXPO)
Διάρκεια: 65 λεπτά


Επικοινωνία-Πληροφορίες-Ραντεβού για σχολεία:
Λένα Πετροπούλου: Τ 6936519383 / e-mail:lenapeta@gmail.com
Πέτκου Πελαγία:Τ 6948466354/ e-mail: petkoug@gmail.com
  
Μικρό βιογραφικό της ομάδας ‘’Σκοινί-Κορδόνι’’
H ομάδα παιδικού θεάτρου ‘’Σκοινί-Κορδόνι’’ δραστηριοποιείται στο χώρο του παιδικού θεάτρου απο το 2006. Η ομάδα έχει συσταθεί από τους ηθοποιούς – εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού Λ.Πετροπούλου και Κ.Μελίδη και αποτελεί μέλος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «anima-animal» με έδρα τη Θεσσαλονίκη (Πτολεμαίων 29β, 5ος ορ., κέντρο). Τα μέλη της ομάδας είναι επαγγελματίες ηθοποιοί και  μέλη του συλλόγου ελλήνων ηθοποιών (ΣΕΗ), ενώ επί σειρά ετών έχουν συνεργαστεί με την Κάρμεν Ρουγγέρη, το παιδικό τμήμα της Χ.Α.Ν.Θ., το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης (ΝΟΗΣΙΣ), τους πολιτιστικούς συλλόγους Δήμων Συκεών, Πλαγιαρίου και Χαλκηδόνας, είτε ώς ηθοποιοί, είτε ως εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Η ομάδα ‘’Σκοινί-Κορδόνι’’ τιμήθηκε το 2015 με το 1ο Βραβείο στο Φεστιβάλ Θεάτρου για παιδιά και εφήβους της 80ης HELEXPO για τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό της χαρακτήρα.

Τα παραμύθια του Ποιητιτή (1ο-Η ιστορία της κακομαθημένης Ολίνας, 2ο - Το μυστικό της Εντροπίας, 3ο-Οι μύθοι που σκαρώσαν παραμύθι, 4ο- Ο Ποιητιτής και ο αέναος κύκλος της ζωής)σε κείμενα και σκηνοθεσία Λ.Πετροπούλου συστήθηκαν στο κοινό το 2010 και από τότε έχουν ταξιδέψει με επιτυχία σε σχολικές αίθουσες, αυλές σχολείων και αίθουσες εκδηλώσεων. Έχουν λάβει μέρος σε προγράμματα Δήμων και Πολιτιστικών Συλλόγων , ενώ  η ομάδα έχει συνεργαστεί  για θεατρικές δράσεις και παραστάσεις με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ, την Ονειρούπολη Δράμας, τον Πολιτιστικό Οργανισμό Πρέβεζας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, την «Παραθινούπολη» του  Δήμου Καλαμαριάς, την Αντιδημαρχεία Περιβάλλοντος Θες/νίνης , το ΝΙFF, το ΙΚΕΑ, το Cosmos, τον Αρμενιστή, το Μύλο των Ξωτικών κ.α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου