Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Δράσεις του Εθελοντικού Οργανισμού για τα Παιδιά "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"






Επιστολή Προέδρου 

Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες,

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση κρουσμάτων Βίας, Παραμέλησης και Εκφοβισμού και την φαινομενική έλλειψη εξειδικευμένης γνώσης για αναγνώριση και αντιμετώπιση τέτοιων κρουσμάτων, έχει αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης των φαινόμενων βίας κατά των παιδιών (κακοποίηση παραμέληση παιδιών, ενδοσχολική βία και εκφοβισμός, ασφάλεια στο διαδίκτυο).

Θα ήταν λοιπόν σημαντικό με την δική σας προτροπή, όλες οι δράσεις και υπηρεσίες του Οργανισμού να τεθούν στη διάθεση του συνόλου των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων των σχολείων των περιοχών της ευθύνης σας.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε - στο πλαίσιο και του Συμφώνου Συνεργασίας που έχει συνάψει ο Οργανισμός μας με το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων αλλά και σχετικής υπουργικής απόφασης - να αποσταλεί σχετική ενημέρωση στα σχολεία της περιοχής ευθύνης σας.

Τα στοιχεία επικοινωνίας με το Τμήμα Ενημέρωσης Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών που θα θέλαμε να προωθηθούν είναι: Ματίνα Γαβριήλογλου – Ψυχολόγος, τηλ. Επικ: 2310-250160 και ηλεκτρονική διεύθυνση school@hamogelo.gr

Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά τις δράσεις που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πεδίο.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία χρειαστείτε.

Με εκτίμηση,

Κώστας Γιαννόπουλος                                
Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου 

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου