Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Επιμορφωτικό σεμινάριο στο πρόγραμμα «Life Skills- Διαμορφώνοντας Ενεργούς πολίτες»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, μέσω της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων και σε συνεργασία με το British Council και τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Πέλλας μέσω του Υπεύθυνου ΣΣΝ,  διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο για 30 εκπαιδευτικούς, με θέμα την εφαρμογή του προγράμματος
«Life Skills –Διαμορφώνοντας ενεργούς πολίτες»
          Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 ώρες 11:00-14:00, στο 8ο Δ.Σ. Έδεσσας και εντάσσεται στη γενική θεματολογία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον Ενεργό Πολίτη.

          Το πρόγραμμα «Life Skills –Διαμορφώνοντας ενεργούς πολίτες» αφορά στην καλλιέργεια δεξιοτήτων ζωής από τους μαθητές, ώστε να καταστούν ικανοί να διαχειρίζονται αποτελεσματικά προβλήματα και ζητήματα της καθημερινότητας. Είναι σημαντικό οι μαθητές, αυριανοί πολίτες, να έχουν αναπτύξει, μέσω της μάθησης και της εμπειρίας, τις δεξιότητες της δημιουργικής και κριτικής σκέψης, της επίλυσης προβλημάτων και λήψης αποφάσεων, της επικοινωνίας και της συνεργασίας, της προσωπικής και της κοινωνικής υπευθυνότητας. Στον ιστότοπο http://www.britishcouncil.gr/life-skills μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο του προγράμματος.
          Εξαιτίας της εργαστηριακής-βιωματικής μορφής του ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος στους 30 εκπαιδευτικούς. Προτεραιότητα θα δοθεί σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν φέτος σε Ε΄ ή ΣΤ΄ τάξη και υλοποιούν Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων με σχετική θεματολογία. Αν δεν καλυφτεί ο αριθμός από αυτή την κατηγορία, θα επιλεγούν και εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε άλλες τάξεις και δεν υλοποιούν Πρόγραμμα ΣΔ.
          Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την  Πέμπτη  12-10-2017 συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας την επισυναπτόμενη αίτηση στην Υπεύθυνη Σχολικών δραστηριοτήτων, μόνον ηλεκτρονικά: kainotomesdraseispellas@gmail.com                                                             
                                                                                           
                                                                                             
                                                                                                 Δ/ΝΤΗΣ  Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ


 

                                                                                                 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου