Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Ιολίνα και Κορονάκος (ΕΛΨΕ)

Παιδικό βιβλίο με ιστορίες για τον Κορωνοϊό το οποίο επιμελήθηκε η Oμότιμη Kαθηγήτρια Δρ. Αναστασία Καλαντζή-Αζίζι με τις συνεργάτιδές της.


Aπό τον πρόλογo της Ομότιμης Καθηγήτριας Δρ. Μαρίας Μαλικιώση-Λοΐζου:
Το βιβλίο Ιολίνα και Κορονάκος, που επιμελήθηκαν από κοινού η Αναστασία Καλαντζή-Αζίζι και η Αγγελική Παναγιωτοπούλου, οι οποίες συνέγραψαν τις ιστορίες μαζί με τις συνεργάτιδές τους, αποτελείται από 12 επεισόδια που καλύπτουν την πρώτη φάση της πανδημίας, από τα μέσα Μαρτίου, με την πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας (καραντίνα), έως και το άνοιγμα των σχολείων στις αρχές Ιουνίου 2020.
Είναι εμπλουτισμένο με ιδέες και δραστηριότητες για την καλύτερη χρήση του χρόνου, τόσο από το ίδιο το παιδί όσο και από τους γονείς του. Προσφέρει ιδέες για απασχόληση των παιδιών μέσα από το παιχνίδι, τη γυμναστική, την ενασχόλησή τους με τα μαθήματα της τάξης τους. Απευθύνει οδηγίες σε γονείς και εκπαιδευτικούς που θα βοηθήσουν τα παιδιά να προσαρμόσουν τη συμπεριφορά τους στα νέα δεδομένα, και επίσης τονίζει τη σπουδαιότητα των κοινωνικών σχέσεων και της αλληλεπίδρασης.
Μέσα σε καθένα από τα 12 επεισόδια του βιβλίου τονίζεται η σπουδαιότητα της επικοινωνίας, το μοίρασμα των φόβων και των αποριών, η εύρεση τρόπων αντιμετώπισης δυσάρεστων συναισθημάτων και καταστάσεων προκειμένου να βοηθηθούν τα παιδιά να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Τα δύο αδελφάκια της ιστορίας εκφράζουν τους φόβους και τις ανησυχίες τους μέσα από ερωτήματα που απευθύνουν στους γονείς τους και τις ανησυχίες που μοιράζονται μαζί τους.
Τα ερωτήματα αυτά έρχονται στην επιφάνεια ένα ένα, καθώς σιγά σιγά συνειδητοποιούν τη νέα τους καθημερινότητα.

Το βιβλίο είναι στο link:

https://ibrt.gr/edu/sites/default/files/IOLINA%20KAI%20KORONAKOS%20SF.pdf?fbclid=IwAR1wjTtu1lrHyF961yDBKwwQd95SUL2uSgY222pJUtR9hdWsJXsPeQNNfzQ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου