Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

«Ημερίδα: Αλφαβητάρι Οικονομικών»


Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Πέλλας, σε συνεργασία με την ActionAid, συνδιοργανώνουν διαδικτυακή επιμόρφωση δυόμισι ωρών (18:00 - 20:30), την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021, για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και κατά προτεραιότητα της Ε και Στ Δημοτικού, σχετικάμε το πρόγραμμα «Αλφαβητάρι Οικονομικών» 

https://education.actionaid.gr/dunamikoi-ekpaideutikoi/helitfin, που συντονίζει η ActionAid!

Στόχος είναι η κατάρτιση των εκπαιδευόμενων για την αποτελεσματικότερη ένταξη του πακέτου οικονομικής εκπαίδευσης στο σχολικό μάθημα και η έναρξη μιας γόνιμης συνεργασίας για την επίτευξή της μέσα από το σχολικό περιβάλλον, που θα βοηθήσει 15.000 μαθητές. Παράλληλα, οι εκπαιδευόμενοι/ες θα εξοικειωθούν με την αξιοποίηση ηλεκτρονικών προγραμμάτων και λειτουργιών, που θα συμβάλλουν στην αμεσότερη διδασκαλία εξ αποστάσεως.

Σκοπός του προγράμματος Οικονομικής Εκπαίδευσης, είναι να συμβάλει στη δημιουργία μια κοινωνίας ευαισθητοποιημένων και υπεύθυνων πολιτών που κατανοούν το περίπλοκο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό περιβάλλον και είναι σε θέση να λαμβάνουν ενημερωμένες κοινωνικές και οικονομικές αποφάσεις, ώστε να γίνουν οι ίδιοι φορείς αλλαγής για μια πιο δίκαιη κοινωνία.

H επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί online, έχει συμμετοχικό χαρακτήρα και με την ολοκλήρωσή της κάθε συμμετέχων/ουσα θα παραλάβει ταχυδρομικά το έντυπο εκπαιδευτικό εγχειρίδιο “Αλφαβητάρι Οικονομικών” που αντιστοιχεί στη βαθμίδα του/ης, την ηλεκτρονική έκδοσή του για εξ αποστάσεως εφαρμογή (μέσω Webex), καθώς και βεβαίωση συμμετοχής. Για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς, συνοδοιπόρος σας στην εφαρμογή του Προγράμματος στις τάξεις σας θα είναι ομέντορας, Κωνσταντίνος Στεργίου https://education.actionaid.gr/dunamikoi-ekpaideutikoi/helitfin/i-omada/>!

Το Πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και το εκπαιδευτικό υλικό έχει την έγκριση παιδαγωγικής καταλληλότητας από το ΙΕΠ, καθώς επίσης βρίσκεται στην Πλατφόρμα Δεξιοτήτων 21+, του Υπουργείου.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την Ημερίδα, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την on line φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfKiXNWTHGuZ9znJCy0bRWjhZijjJb0QnyaOu97S-gzINffpw/viewform?usp=sf_link , μέχρι τις 15/02/2021.

https://education.actionaid.gr/dunamikoi-ekpaideutikoi/helitfin/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου